Η Ιστορία της Ριβιέρα

Από την Πόλη…στο Π. Φάληρο…

Ενα ταξίδι γεύσεων και αναμνήσεων με παράδοση και συνέπεια..

Η “Patisserie riviera” ιδρύθηκε το 1969 στα Πατήσια από τον Στέλιο Καραπιπέρη.

Το 1977 μεταφέρθηκε στο Παλαιό Φάληρο όπου και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Η “Riviera” αποτελούσε και αποτελεί σημείο αναφοράς σε ό,τι έχει να κάνει με αυθεντικές πολίτικες γλυκιές γεύσεις.

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ

Στέλιος Καραπιπέρης Ριβιερα Παλαιό Φάληρο Ζαχαροπλαστείο

Ο Στέλιος Καραπιπέρης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1948.

Έμαθε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής στα πιο φημισμένα ζαχαροπλαστεία της Πόλης πλάι σε μεγάλους τεχνίτες, σε μία εποχή όπου η ζαχαροπλαστική ήταν σε υψηλό επίπεδο οι ζαχαροπλάστες της Πόλης καλούσαν ζαχαροπλάστες από την Ελβετία για να τους διδάξουν την τέχνη.

Από 13 χρονών ξεκίνησε να εργάζεται στα φημισμένα ζαχαροπλαστεία της Πόλης “Baylan” και “Tilla” όπου και μυήθηκε στα μυστικά της ζαχαροπλαστικής τέχνης.

Το 1966 ήρθε στην Ελλάδα και την Αθήνα, όπου και ξεκίνησε να εργάζεται στο ζαχαροπλαστείο “Παπασπύρου” αλλά και στο ξενοδοχείο “Hilton”.

To 1969 ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα και άνοιξε στα Πατήσια το ζαχαραπλαστείο “Riviera”.

Το 1977 η “riviera” μεταφέρθηκε στο Παλαιό Φάληρο όπου και στεγάζεται μέχρι σήμερα.

Στυλοβάτης σε όλο το επιχειρηματικό και προσωπικό του έργο και εγχείρημα, αποτελούσε και αποτελεί η σύζυγός του Σταυρούλα Καραπιπέρη. Ο Στέλιος Καραπιπέρης έχει λάβει μέρος σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ζαχαροπλαστικής εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Το 1986 έλαβε την 4η θέση στον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό Ζαχαροπλαστικής που έλαβε χώρα στη Μαδρίτη με μία σύνθεση από σοκολάτα.

Το 1990 συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ζαχαροπλαστικής στη Βραζιλία (Ριο Ντε Τζανειρο) σε διεθνές σεμινάριο ελληνικής κουζίνας και ζαχαροπλαστικής.

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

γιαννης καραπιπέρης ριβιερα ζαχαροπλπαστης

Ο Γιάννης Καραπιπέρης γεννήθηκε το 1981 στο Π. Φάληρο όπου και ζει μέχρι σήμερα.

Από μικρός μέσα στο εργαστήρι της “Riviera”, μυήθηκε γρήγορα στα μυστικά της τέχνης της ζαχαροπλαστικής και με την ενηλικίωση του ξεκίνησε αμέσως να εργάζεται στο πλάι του πατέρα του Στέλιου.

Ήδη μετρά αρκετές συμμετοχές σε διαγωνισμούς ζαχαροπλαστικής και βραβεύσεις.

Από το 2008 είναι επίλεκτο μέλος της Ελληνικής Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθηνών (Chef’s Club).

Γαλουχημένος στην παραδοσιακή ζαχαροπλαστική και γνωρίζοντας τα μυστικά των συνταγών που έφερε ο πατέρας του από την Πόλη, ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα ηνία της επιχείρησης το 2008.

Με σεβασμό στην παράδοση και τις αγαπημένες συνταγές που έχει αγαπήσει ο κόσμος τόσα χρόνια, αλλά και με διαρκή εξέλιξη και μοντέρνες παραλλαγές γνωστών συνταγών, οδηγεί στο μέλλον την “γλυκιά ανάμνηση από την Πόλη…”